25/1/12

El Santa Eugènia enfonsa el seu rival

Les noies blaves, altre vegada, han afusellat de gols al seu adversari, el Palafolls, marcant ni més ni menys que 16 gols. Tres punts més que les apropa al quart classificat, el Cabanes B, que va perdre aquest cap de setmana davant del Cornellà situat per sota del Santa Eugènia a diferència d’un punt. La classificació es posa interessant.
Minuts previs a l’enfrontament, l’entrenadora Iolanda Xifra havia advertit a les seves jugadores de no fer els mateixos errors que havien comès  a l’anterior enfrontament amb el Palafolls. Allà, el Santa Eugènia havia guanyat però amb un joc espès. Aquest cop, Xifra va encomanar feina a les seves jugadores per motivar-les i per assolir un joc bonic.
Tot i que el Palafolls va començar el partit atacant i creant perill, el Santa Eugènia, al minut 1, va poder refusar l’atac i marcar després que   Ester Puigdevall, que jugava d’interior, s’emportés la pilota per banda i aconseguís marcar el primer gol del partit. Tota la primera part va ser un festival de gols per part del Santa Eugènia.
El Palafolls ho intentava a base de pilotes llargues que feia desconcertar a la defensa del Santa Eugènia que no va fer un bon partit en aquesta primera part. Van fallar en els marcatges, moltes rivals quedaven soles quan atacaven. A la mitja part, l’entrenadora els hi va donar  un toc d’atenció: “A davant estem fent molt bon partit però en defensa estem jugant molt malament”.
A la segona part, els gols van seguir sumant però no en el marcador del camp perquè el resultat ja assolia els 10 gols i el marcador només arribava fins a 9. L’entrenador del Palafolls, desesperat, reclamava a les seves jugadores una mica més d’esforç, motivació i empenta  tot i  la golejada que li estava fent el Santa Eugènia.
Iolanda Xifra, veient el marcador, va voler donar minuts a totes les jugadores. A la segona part, jugadores titulars com Marina Amorós o Ariadna Cat van ser substituïdes.
Coral Sacrest i Ariadna Cat
Degut al cansament i a la impotència, van arribar algunes faltes i també un enfrontament entre la central Raquel Gironès i la davantera Claudia Cáceres. Després de refusar un contraatac, la central del Santa Eugènia sortia de l’àrea amb la pilota als peus quan Cáceres li va fer una entrada amb la  intenció de fer-la caure. Gironès es va aixecar i li va donar una empenta, amb insults inclosos. L’àrbitre va parar la disputa i els hi va ensenyar targeta groga.
L’enfrontament va acabar amb el  resultat de 16 a 0; cal destacar el paper de la jugadora del Santa Eugènia Coral Sacrest, que va fer un molt bon partit obrint-se per banda i centrant. Val a dir  que la noia està progressant molt ràpid com a jugadora i que cada vegada més s’està guanyant més minuts de joc.